joi, 9 decembrie 2010

Antreprenor... idei, perfectiune, obsesie

     Antreprenoriat, ce inseamna antreprenoriat?... Un adevarat amalgam de idei sanctionate mereu de timp si multe impedimente.
     Antreprenorul creaza, imbunatateste si eficientizeaza proiecte pe diverse si totodata diferite domenii. O foaie mazgalita, pictata din cerneala releva un proiect inovator, plasat foarte bine pe piata sau pe aria dorita. Eficientizarea trece prin diferite crize, crize critice, auto-critice le-as putea numi, unde dorinta de perfectiune solicita atentia asupra tuturor detaliilor, a posibilelor sanse de esec... antreprenoriatul nu presupune perfectiune, ci mai degraba cresterea sigurantei de reusita a ideilor, proiectelor prin solutionarea factorilor de risc.
     Antreprenorul isi respecta mereu angajamentul fata de alte persoane, insa, nu intotdeauna se va respecta pe el insusi datorita multitudinii de idei.
     Mediul optim al unui antreprenor o reprezinta colaborarea cu cat mai multe persoane de la care se imprumuta cu mici idei si le dezvolta, le valorifica, deschizand drumuri mari.
     Studiaza in detaliu oamenii cu care colaboreaza si incearca sa-i plaseze cat mai real si mai propice rolul in echipa.
     Pasiunea, dorinta de a cunoaste multe domenii, implicarea in multe proiecte simultan, asumarea a mai multor responsabilitati, dorinta de perfectiune sunt elemente frecvent intalnite in antreprenoriat si reprezinta defecte uneori aplicandu-le excesiv.
     Se spune ca intr-o afacere de succes ai nevoie de minim 2 lucruri din cele 3 precum bani, inteligenta sau relatii; deci oricare combinatie de cate 2 rezulta un succes, motiv pentru care multi antreprenori muncesc foarte mult pentru a castiga cel de-al doilea lucru, fie mananca doar cartofi pai o buna bucata de vreme, fie socializeaza la extrem pana ce reuseste sa intre in Sistem, fie ramane sub conducerea unei persoane de la care invata/'fura' meseria...
     Se spune ca nu e nevoie de inteligenta pentru a castiga acei bani ai 'dragului', chiar mai mult, matematic se intareste zicala adica: Puterea = Lucru Mecanic/Timp, "Time is money!" rezulta Timp = Bani de unde reiese forma finala Puterea = Lucru Mecanic / Bani astfel banii find egali cu raportul dintre Lucru Mecanic si Putere deci Bani = L.m. / Putere. Concluzie: Cu cat puterea ta intelectuala este mai mica in raport cu lucrul mecanic depus vor rezulta mai multi bani:P.

Niciun comentariu: